Techinside Google News
Techinside Google News

Vimeo, yeni yapay zeka içeriklerini etiketlendiriyor!

Vimeo, içerik oluşturucuların AI tarafından üretilen içeriği etiketlemesi için yaptırım uygulamada TikTok, YouTube ve Meta üçlüsüne dördüncü oluyor.
- Advertisement -

Video barındırma hizmeti Vimeo, Çarşamba günü, içerik oluşturucuların artık gerçekçi içerikleri AI ile oluşturulduğunda bunu izleyicilere açıklamak zorunda olduğunu duyurdu. 

Vimeo’nun hizmet şartları ve topluluk yönergelerindeki yeni güncellemeler, yapay zeka tarafından oluşturulan, sentetik olarak oluşturulan veya manipüle edilen videoların gerçek kişiler, yerler veya olaylarla karıştırılmamasını sağlıyor.

Bu, Vimeo için dikkate değer bir hareket çünkü gelişen üretken yapay zeka araçları tarafından oluşturulan gerçek ve sahte içerik arasında ayrım yapmak giderek zorlaşıyor.

Vimeo, içerik oluşturucuların animasyonlu içerik, belirgin görsel efektlere sahip videolar veya küçük prodüksiyon yardımı için AI kullanan videolar gibi açıkça gerçekçi olmayan içerikleri ifşa etmesini gerektirmiyor. Ancak, bir ünlünün gerçek hayatta yapmadığı bir şeyi söylediğini, yaptığını gösteren; gerçek bir olayın veya yerin değiştirilmiş görüntülerini gösteren videolarda AI içerik etiketi bulunmalı.

Yapay zeka bilgisayarlar

Şirket ayrıca, Vimeo’nun yapay zeka araçlarını kullanan videolarda yapay zeka içerik etiketlerinin görüneceğini, örneğin konuşmadaki uzun duraklamaları ve kesintileri silebilecek bir aracın yer alacağını söyledi.

Artık videonun alt kısmında, içerik oluşturucuların yapay zeka kullanımını gönüllü olarak ifşa ettiğini belirten belirgin bir etiket görünüyor. İçerik oluşturucular bir videoyu yüklerken veya düzenlerken yapay zeka tarafından oluşturulan içerik için bir onay kutusu seçebilir ve yapay zekanın ses, görseller veya her ikisi için kullanılıp kullanılmadığını belirtebilir.

Vimeo şu anda AI tarafından üretilen içerikleri etiketlemeyi yaratıcılara bırakıyor. Ancak şirket, AI‘i algılayan ve uygun içeriği etiketleyen otomatik bir sistem üzerinde çalışıyor. 

CEO Philip Moyer, resmi blog yazısında şunları yazdı: “Uzun vadeli hedefimiz, yapay zeka tarafından üretilen içeriği güvenilir bir şekilde tespit edebilen, şeffaflığı daha da artıran ve içerik oluşturucuların yükünü azaltan otomatik etiketleme sistemleri geliştirmektir.” 

Benzer şekilde, YouTube’dan Neal Mohan, OpenAI’in Sora’sı da dahil olmak üzere platformdaki videoları modelleri eğitmek için kullanmanın hizmet şartlarını ihlal ettiğini açıkça belirtti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir