Techinside Google News
Techinside Google News

Spotify, sosyal medya uygulamasına dönüşüyor!

Spotify, podcast'lerde yorumları başlatarak müzikle ön plana çıkmaktan sosyal ağ deneyimine doğru bir adım daha atıyor.
- Advertisement -

Podcast yayıncıları, Yorumlar sayesinde Anketler ve Soru-Cevaplar benzeri diğer etkileşimli özelliklerde olduğu gibi dinleyicileriyle doğrudan Spotify içinde etkileşime geçebilecek.

Uygulamanın 2023’te yapılan yenilikleriyle birlikte; TikTok benzeri bir keşif akışı, sanatçıların ürün ve konser bileti satışı yapabildiği sanatçı profilleri ve hikaye paylaşma yeteneği ekleyen Spotify, sadece bir müzik akış uygulaması olmaktan çıkıp sesle ilgili her şeyin merkezinde olduğu bir sosyal ağa dönüşüyor.

Bu hafta podcast bölüm sayfalarındaki yorumlara yönelik eklenen desteğin ardından şimdiki soru, Spotify’ın gelecekte müzik sanatçıları için benzer bir şey ekleyip eklemeyeceği. Bu, uygulama için daha da ilgi çekici bir ekleme olabilir; çünkü müzisyenlerin etrafındaki hayran kitleleri, çoğu podcast’in etrafındaki hayran kitlelerinden daha büyük ve daha aktif olma eğiliminde.

Spotify Podcast Ürün Başkan Yardımcısı Maya Prohovnik ile yorum özelliğinin başlatılması hakkında konuşurken, sanatçı sayfalarına da yorum desteği eklenmesiyle ilgili bir soru soruldu.

Prohovnik, böyle bir fikrin değerlendirildiğini açıkça reddetmedi, bunun yerine başlangıçta yorum yapmayı reddetti ve ardından şunları ekledi: “Spotify’daki diğer formatlara (yorum desteğini) genişlettiğimiz bir dünya görebiliyorum, ancak her zaman format ve bu tür yaratıcılar, sanatçılar için doğru olanı yapmak istiyoruz.”

Spotify, yorumların eklenmesiyle kullanıcıların sadece ses açıp telefonlarını ceplerine koydukları bir uygulama değil, aynı zamanda aktif olarak etkileşimde bulundukları, tıpkı geleneksel bir sosyal ağda olduğu gibi düşüncelerini, duygularını ve görüşlerini paylaştıkları bir uygulama öngörüyor.

Bu özellikler bir araya geldiğinde, sıradan bir müzik akış uygulaması olmaktan çıkıp, kullanıcıların daha büyük sosyal ağlarda harcadıkları zaman ve reklam bütçeleri için rekabet etmeyi hedefleyen bir uygulama ortaya çıkmaya başlıyor.

Bir müzik uygulaması içerisinde sosyal ağ kurma fikrinin daha önce Spotify’ın en büyük rakibi Apple tarafından da denendiğini belirtmekte fayda var.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir