Techinside Google News
Techinside Google News

Samsung, yeni hamleleriyle iPhone’u dize getirmeyi hedefliyor!

Samsung yönetimi, on yıldan fazla bir süredir şirketlerinin Silikon Vadisi'nin en güçlü akıllı telefon üreticisine karşı sahip olduğu üstünlükle övünüyordu.
- Advertisement -

Güney Koreli dev teknoloji şirketi Samsung, Apple’ı geride bırakarak dünyanın en çok akıllı telefon satan şirketi oldu.

Amerikalılar genel olarak iPhone’ları tercih ederken, dünyanın geri kalanı rekabetçi fiyatlarla satılan Samsung’un Android destekli cihazlarını tercih etti. Ancak, geçen yıl tüm bunlar değişti.

2023 yılının sonunda, Apple, küresel akıllı telefon pazarında %20.1 pazar payıyla 12 yıl sonra ilk kez Samsung’u geride bıraktı. Bu bilgi, Ocak ayında veri firması IDC tarafından yayımlanan rakamlarla doğrulandı.

Samsung, genel akıllı telefon pazarını etkileyen güçlerden olumsuz etkilendi. 2023 yılında akıllı telefon sevkiyatları %3.2 düşüşle 1.17 milyar birime geriledi. IDC’nin verilerine göre, bu durum tüketicilerin, özellikle yüksek enflasyon ortamında, cihazlarını yenileme konusunda daha isteksiz olduğunu gösteriyor.

Samsung aynı zamanda kendi ülkesinde de zorluklarla boğuşuyor.

Bloomberg’e göre 11 milyar dolarlık servetiyle Güney Kore’nin en zengin adamı olan ve şirketin en önemli bölümü Samsung Electronics’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Lee Jae-yong, 2010’lu yılların ortalarından bu yana rüşvet ve mali suç skandallarına bulaşmış durumda.

2017’de dönemin başkanı Park Geun-hye’yi ilgilendiren rüşvetten suçlu bulundu ancak kısa bir hapis cezası çektikten sonra 2022’de affedildi. Bu yılın başlarında, Lee ayrı bir davada hisse senedi fiyat manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığı suçlamalarından beraat etti.

Bu dramı geride bırakan Samsung, şimdi sektörde yıllardır yaşanan en önemli gelişmeye odaklanıyor: Yapay zeka ve Apple ile başlatmak üzere olduğu yeni akıllı telefon savaşları.

Samsung yapay zeka çağına hazırlanıyor

Güney Koreli şirket, yapay zeka alanındaki hedeflerinin bir sonraki sınırını “Galaxy Unpacked” adlı etkinlikte açıklamaya hazırlanırken, Çarşamba günü tüm gözlerin Paris’te olmasını umuyor.

Zamanlama bundan daha önemli olamazdı.

Apple geçen ay, cihazlarına tamamen yeni bir görünüm kazandıracak üretken AI vizyonu olan Apple Intelligence’ı tanıttı.

Samsung için bu, AI konusunda da ciddi olmak gerektiği anlamına geliyor. Cihazları için ilk jeneratif AI özelliği olan Galaxy AI’i, Ocak ayında amiral gemisi Galaxy S24 serisinin lansmanında tanıttı.

Samsung ABD'

Galaxy AI, kullanıcıların ekranlarında gördükleri her şeyi aramasına olanak tanıyan Google’dan “aramak için daire çiz” gibi özelliklerin yanı sıra, aramalar için canlı çeviri araçları ve gelişmiş fotoğraf düzenleme yetenekleri gibi özellikleri de içeriyor.

Apple, kullanıcıların en iyi yapay zeka özelliklerine erişmek istiyorlarsa yeni cihazlara geçmeleri konusunda baskı yaparken, Samsung’un farklı bir yaklaşım benimsediği görülüyor.

Galaxy AI, Samsung’un AI özelliklerini mümkün olduğunca erken bir zamanda mümkün olduğunca yaygın bir şekilde kullanılabilir hale getirmeyi hedeflemesiyle S23 ve Z Fold5 gibi eski telefonlara zaten sunuldu. Bu, mevcut Samsung kullanıcılarına AI fırsatlarını değerlendirme ve bir sonraki yükseltmelerinde başka bir Samsung cihazı satın alma şansı verecek.

Samsung’un geri dönüş yaptığına dair işaretler var

Samsung Electronics, Cuma günü ikinci çeyrekte faaliyet karının bir yıl önceki 485 milyon dolar’dan yaklaşık 7,54 milyar dolar’a yükseldiğini tahmin etti.

IDC rakamlarına göre, yılın ilk üç ayında dünyanın en çok akıllı telefon satan şirketi olarak Apple’ı bir kez daha geride bıraktı. Ancak bu başarı, Apple’ın kendi telefonunu piyasaya sürmediği bir çeyrekte amiral gemisi bir telefon piyasaya sürmesiyle sağlandı.

Güney Koreli şirketin şimdiki umudu, yapay zeka vizyonunun kendisini tüm yıl boyunca Apple’ın zirvesinde tutması olacak.

Samsung, Çarşamba günkü lansmanın “mobil yapay zekanın yeni bir aşamasına” girişle ilgili olduğunu ve bu aşamanın Samsung’u akıllı telefonların yapay zeka çağında yeniden kral yapacağını umduğunu söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

  1. İPHONE telefonmu ..boş içerik, gereksiz tasarımlar,yetersiz kullanıcı kitlesiyle kendine münhasır telefoncuk.
    En iyi ,en kaliteli, her yaştan kişinin kullanabileceği tasarım geniş kitlesiye hitap eden kullanışlı bir telefon.Samsung’u tek geçerim.Yıllardır Samsung kullanıyorum..
    .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir