Techinside Google News
Techinside Google News

Apple, Apple Pay Later hizmetini durdurdu: yeni taksitli ödeme sistemi geliyor

Apple, Apple Pay Later taksitli ödeme sistemini durdurduğunu yıl sonuna kadar yeni bir taksitli ödeme sistemi getireceğini duyurdu.
- Advertisement -

Apple, geçtiğimiz yıl kullanıcıların beğenisine sunduğu Apple Pay Later hizmetini sonlandırdı. Bu hizmet, kullanıcıların 50 ila 1000 dolar arasında borçlanıp altı hafta içinde faizsiz olarak dört eşit taksitte ödeme yapmalarına imkan tanıyordu. Bugün itibarıyla sona eren Apple Pay Later’ın yerini alacak yeni taksitli ödeme sistemi ise yıl sonuna kadar kullanıma sunulacak.

Apple, yeni sistemle ilgili detayları paylaşırken, Apple Pay kullanıcılarının kredi ve banka,ve online kartları üzerinden çevrimiçi ve uygulama içi alışverişlerde taksitli ödeme yapabileceklerini belirtti. Yeni hizmet özellikler arasında kullanıcıların ödülleri görüntüleyip kullanabilmesi ve uygun taksit seçeneklerini görebilmesi bulunuyor. Ayrıca, hizmetin dünya genelinde birçok ülkede kullanılabilir olacağı vurgulandı.

Apple Pay Later , yeni taksitli ödeme sisteminin yıl sonuna kadar Avustralya, İspanya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde ANZ, CaixaBank, HSBC, Monzo, Citi ve Synchrony gibi büyük bankalar aracılığıyla kullanıma sunulacağını duyurdu. Ayrıca, ABD’de kullanıcılar Apple Pay ile ödeme yaparken Affirm üzerinden doğrudan kredi başvurusunda bulunabilecekler.

Apple Pay Later hizmetinin sunulmasından sonra geçen süre çok kısa olmasına rağmen, Apple’ın yeni taksitli ödeme sistemi ile daha geniş bir kullanıcı kitlesine ve daha fazla ülkede hizmet sunma amacıyla bu değişikliği yapma kararı aldığı belirtildi.

Bu yeni adım, Apple’ın ödeme sistemleri alanındaki rekabetçi konumunu güçlendirme ve kullanıcılarına daha fazla esneklik sağlama stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir