Techinside Google News
Techinside Google News

SpaceX, her gün Starship üretecek!

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, iddialı planlarını açıkladı. Şirket, Starfactory adını verdiği yeni üretim tesisi ile her gün bir Starship roketi üretmeyi hedefliyor.
- Advertisement -

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, geleceğin en büyük ve en güçlü roketi olan Starship için iddialı bir hedef belirledi. Firma, her gün bir Starship üretmeyi planladığı yeni Starfactory tesisi üzerinde çalışıyor.

Şimdiye kadar dört test uçuşu gerçekleştiren SpaceX, son test uçuşunda tüm görev hedeflerini başarıyla tamamladı. Bu başarı, şirketin Starship’in üretimini hızlandırma çabalarını daha da güçlendirdi.

Starship‘in birinci kademe güçlendiricisi Super Heavy‘nin Meksika Körfezi’nde suya yumuşak bir iniş yapması ve ardından Starship‘in Hint Okyanusu’na kontrollü bir şekilde iniş yapması, SpaceX için tarihi bir an oldu.

Şirketin Güney Teksas’taki Starbase sahasında inşa edilen yeni üretim tesisi Starfactoryher gün bir Starship roketi üretme hedefiyle tasarlanmış durumda. SpaceX‘in Falcon Yapıları Üretim Mühendisliği Müdürü Jessie Anderson, yeni tesisin önümüzdeki yaz devreye gireceğini ve firmanın üretim kapasitesini artıracağını belirtti.

Starfactorydünyada tek bir uzay aracına adanmış ilk ticari uzay limanı olacak ve SpaceX‘in üst düzey yetkilileri, tesisin günde bir araç üretme kapasitesine sahip olacağını vurguluyor.

SpaceX CEO’su Elon Musk, yeni SpaceX her gün Starship üretmesi seri üretiminin daha kolay olması için tasarlandığını belirtirken, firmanın yetkilileri de yakında üretim hattından “Starship V2” versiyonunu çıkaracaklarını ifade ediyor.

SpaceX‘in bu iddialı adımları, insanlığın gezegenler arası seyahatlerinde devrim niteliğinde bir dönüm noktası olabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir