Techinside Google News
Techinside Google News

Malezya’dan Türkiye’ye MİLGEM siparişi: 3 korvet kesin, 5 opsiyonlu!

Malezya, Kraliyet Donanması için korvet tedarik programı LMS Batch-2 kapsamında Türkiye'yi seçti ve 3 adet MİLGEM korvet savaş gemisi için anlaşmaya vardı.
- Advertisement -

Bugün Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleşen törende, Türkiye ile Malezya arasında stratejik bir savunma anlaşması imzalandı. Malezya, Türkiye’den en az 3 adet MİLGEM korvet savaş gemisi satın alacak.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Malezya, korvet tedarik programı LMS Batch-2 kapsamında Türkiye’yi tercih etmişti. Bugünkü tören, bu tercihin somut bir sonucu olarak gerçekleşti. “Savunma Ürünleri Tedarikine İlişkin G2G Mutabakat Muhtırası İmza Töreni” ve Kraliyet Malezya Donanması için tedarik edilecek “Kıyı Görev Gemisi (LMS) Batch 2 Projesi Kabul Mektubu (LoA) Teslim Töreni” adları altında gerçekleşen tören, iki ülke arasındaki savunma iş birliğini güçlendirecek önemli bir adım oldu.

MİLGEM Türkiye'yi
MALEZYA İLE TÜRKİYE ARASINDA ‘SAVUNMA ÜRÜNLERİNİN DEVLETTEN DEVLETE TEDARİKİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI. (MEHMET KALAY/ANKARA-İHA)

Törende konuşan MİLGEM hakkında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye’nin dost ve müttefik ülkelerle teknoloji transferi ve ortak üretim konularında iş birliğini artıracağını vurguladı. Görgün, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki bilgi birikimini ve uzmanlığını dost ülkelerle paylaşarak, her iki tarafın da kazançlı çıkacağını belirtti.

Anlaşma kapsamında, STM’nin ana yüklenici olduğu üç MİLGEM korvet savaş gemisi Türkiye’de inşa edilecek. Geminin özelleştirilmesi sürecinde ise HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN gibi Türk Savunma Sanayii firmalarının ürünleri kullanılacak.

Malezya’dan Türkiye’ye MİLGEM , LMS Batch-2 korvet tedarik programı çerçevesinde toplamda 8 savaş gemisi satın almayı hedefliyor. İlk geminin 2027 yılına kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Bu anlaşma aynı zamanda MİLGEM ADA Sınıfı Korvetler’in ihracat başarısının devamını temsil ediyor. Daha önce Pakistan’a dört adet, Ukrayna’ya ise iki adet korvet tedarik edilmişti.

Türkiye ve Malezya arasındaki bu savunma iş birliği, her iki ülkenin de savunma sanayii alanındaki potansiyelini artırarak bölgesel ve küresel güvenliğe katkıda bulunmayı hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir