Techinside Google News
Techinside Google News

Tesla Supercharger çalışanları işe geri dönüyor!

Tesla Supercharger çalışanları için geçtiğimiz günlerde işten çıkarmaya yönelik aksiyon almıştı. Bu ekiplerden bazıları işlerine geri dönüyor.
- Advertisement -

Tesla’nın geçtiğimiz günlerde işten çıkardığı Supercharger ekibi üyelerinden bazıları geri dönüyor. Bu, CEO Elon Musk’un şarj istasyonları ağı için finansmanı büyük ölçüde artırma sözü vermesinden sonra geldi. Geri dönenler arasında Kuzey Amerika’nın eski sorumlusu Max de Zegher de var. Yeniden işe alınanların kesin sayısı bilinmiyor. Ayrıca Zegher ve Musk konu hakkında sessizliğini koruyor. Tesla Supercharger çalışanları için geri adım atıldı.

Tesla Supercharger çalışanları şirkete dönüyor

Elektrikli araç sektörü, Supercharger ekibinin tamamını veya yaklaşık 500 kişiyi işten çıkarmaya yönelik ilk plan karşısında şaşkınlığa uğradı. Tesla’nın önemli bir avantajı Supercharger ağıdır ve şirket rakiplerini kendi şarj protokolünü kabul etmeye ikna etti. Sert eleştirilere yanıt olarak Musk, bu yıl ağ genişletmeye 500 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını söyledi. Daha önce daha yavaş genişlemeyi ve mevcut istasyonlara odaklanmayı önermişti.

Tesla’nın şarjla ilgili sosyal medya sayfası, şirketin yeniden yapılanmasını duyurdu ve ortaklarına azimlerinden dolayı teşekkür etti. De Zegher’in bu yorumu yeniden yayınlaması dikkat çekici. Musk daha önce maliyet düşürücü girişimler konusundaki fikrini değiştirmişti. 2019 yılında Tesla mağazalarının çoğunu kapatma niyetinde olduğunu gördü ancak daha sonra kira taahhütleri nedeniyle fikrini değiştirdi. Twitter, Musk’ın 2022’de devralınmasının ardından benzer bir senaryo yaşadı.

Tesla’nın Supercharger ağı, 2012’deki başlangıcından bu yana dünya çapında 57.000 konektöre sahip 6.200’ün üzerinde istasyonu kapsayacak şekilde genişledi. En son yeniden işe alımlar, bu hayati altyapının daha fazla ilgi gördüğünü gösteriyor. Tesla Supercharger çalışanları için işten çıkarıp geri çağırma yönündeki aksiyon nasıl bir karşılık bulacak hep birlikte göreceğiz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir