Techinside Google News
Techinside Google News

Dünyanın en saf silikonu keşfedildi!

Manchester Üniversitesi ve Melbourne Üniversitesi'nden bilim insanları, kuantum bilgisayarların önünü açacak.
- Advertisement -

Manchester Üniversitesi ve Melbourne Üniversitesi’nden bilim insanları, kuantum hesaplamanın temelini oluşturan yüksek performanslı kubit cihazların üretimine olanak tanıyan yeni bir ultra saf silikon formu geliştirdi. Bu keşif, kuantum bilgisayarların geleceğini şekillendirebilir.

Dünyanın en saf silikonu Doğal silikon, geleneksel hesaplama alanında etkili olsa da, kuantum hesaplama için uygun değildir. Sorunların çoğu, doğal silikonun bileşiminde bulunan bazı atomlardan kaynaklanmaktadır. Ancak bilim insanları, bu sorunu çözmek için Si-29 ve Si-30 atomlarını içermeyen bir silikon mühendisliği yöntemi geliştirdi.

Dünyanın en saf silikonu Yeni ultra saf silikon formu, daha ölçeklenebilir ve ekonomik kuantum hesaplama sunabilir. Küçük bir hacme sahip olmasına rağmen, on kübit, normal bir bilgisayardaki 1.024 bit ile eşdeğer güce sahiptir. Tam performans gösteren bir kuantum bilgisayar için milyonlarca kübite ihtiyaç duyulmaktadır ve bu, geleneksel bilgisayarlar için mümkün değildir.

Melbourne Üniversitesi’nden Profesör David Jamieson, yeni tekniklerinin, yapay zeka, güvenli veri iletişimi, aşı ve ilaç tasarımı gibi birçok alanda toplum için büyük değişiklikler vaat ettiğini belirtti. Silikon bazlı kübitler, mevcut üretim yöntemleriyle kolayca üretilebildiğinden, bu kuantum bilgisayarların hızlı bir şekilde ölçeklenmesini sağlayabilir.

Araştırmacıların bir sonraki adımı, birçok kubit için kuantum tutarlılığını aynı anda sürdürebilmek olacak. Çünkü çevresel faktörler, bilgisayarın hata vermesine neden olabilecek kadar hassastır.

Bu buluş, kuantum bilgisayarların potansiyelini artırarak, gelecekteki teknolojik gelişmelere yön verebilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir