Techinside Google News
Techinside Google News

OpenAI’den Google’a rakip bir yapay zekâ destekli arama motoru mu geliyor?

OpenAI pazartesi günü yapacağı canlı yayında yeni ChatGPT ve GPT-4 güncellemelerini tanıtacak
- Advertisement -

OpenAI, Pazartesi günü saat 10.00 PT’de gerçekleştirilecek olan canlı bir yayınla, ChatGPT ve GPT-4’ün yeni güncellemelerini sergileyecek. Şirket, bu etkinliği “ChatGPT ve GPT-4 güncellemelerini demo yapma şansı” olarak tanımlıyor. CEO Sam Altman, etkinliği “GPT-5 değil, bir arama motoru değil, ama üzerinde çalıştığımız bazı yeni şeyler var ki insanlar bayılacak. Bana büyü gibi geliyor!” mesajıyla duyurdu.

Altman’ın sözlerinden sonra, bu hafta başlarında Reuters bir rapora gönderme yaparak, OpenAI’nin Pazartesi günü AI destekli bir arama ürününü duyuracağını öne sürdü. Bu rapor, Google I/O geliştirici konferansının başlamasından bir gün önce, OpenAI’nin Google’dan biraz rol çalmasını sağlayabilir. Ayrıca, duyuru tarihinin değişebileceği belirtildi.

The Information ve Bloomberg daha önce OpenAI’nin bir arama ürünü üzerinde çalıştığını bildirmişti. The Information’a göre ürün kısmen Bing tarafından desteklenecek (Microsoft önemli bir OpenAI yatırımcısı ve ortağı); Bloomberg ise bu özelliğin ChatGPT içinde çalışacak şekilde tasarlandığını, chatbotun webde arama yapmasına ve kaynak göstermesine olanak tanıyacağını iddia etti.

Teoride, OpenAI Pazartesi günü bir arama özelliğini duyurabilir ve Altman’ın “bir arama motoru değil” ısrarı hala doğru olabilir.

Canlı yayın, Türkiye saati ile Pazartesi günü saat 18.00’de başlayacak ve OpenAI web sitesinden izlenebilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir