Techinside Google News
Techinside Google News

Activision, kullanıcılarına saldıranların peşinde!

Activision, oyunlarını oynayan kişilerden oturum açma kimlik bilgilerini çalan bir bilgisayar korsanlığı kampanyasını soruşturuyor.
- Advertisement -

TechCrunch’a göre, kötü aktörler; Activision kullanıcısı kurbanların bilgisayarlarına başarılı bir şekilde kötü amaçlı yazılım yüklüyor ve erişimlerini oyun hesapları, hatta kripto cüzdanları için girişleri çalmak için kullanıyorlar.

İsimsiz bir kaynağa atıfta bulunan yayın, video oyunu yayıncısının kurbanların kötü amaçlı yazılımı kaldırmasına ve hesaplarının kontrolünü yeniden ele geçirmesine yardımcı olduğunu, ancak kötü amaçlı yazılımın nasıl yayıldığını söylemek için henüz yeterli bilgi olmadığını bildirdi.

Ancak Activision sözcüsü, şirketin kötü amaçlı yazılımın kaldırılmasına yardımcı olduğunu reddetti ve sorunun Activision yazılımı veya platformlarıyla değil, üçüncü taraf yazılım satıcılarıyla ilgili olduğunu belirtti. TechCrunch’ın kaynağı, kötü amaçlı yazılımın “yalnızca üçüncü taraf araçları yüklü olan insanları etkileyebileceğini” söyledi ve insanların bunu genellikle oyunlarıyla birlikte kullanılan Activision tarafından geliştirilmemiş yazılımlardan aldığını ima etti.

Activision sözcüsü Delaney Simmons, şirketin “daha geniş endüstride bazı oyuncu kimlik bilgilerinin, izinsiz yazılım indirme veya kullanmaktan kaynaklanan kötü amaçlı yazılımlar tarafından tehlikeye atılmış olabileceği iddialarının farkında olduğunu” belirtti. Simmons, şirketin sunucularının “güvenli ve tehlikeye atılmamış” olduğunu ekledi.

Üçüncü-parti kökenli, bilgisayar korsanlığı şemasının Call of Duty için hile yazılımı geliştiren Zeebler olarak bilinen biri tarafından ortaya çıkarılmış gibi göründüğü için kesinlikle makul bir teori.

Zeebler, TechCrunch’a, müşterilerinden birinin yazılımı için hesaplarını çaldığında kampanyayı keşfettiğini söyledi. Bunu araştırdıktan sonra, çalınan kimlik bilgilerini içeren bir veritabanı keşfettiği bildirildi. Ayrıca, kötü amaçlı yazılımın gerçek yazılım gibi görünecek şekilde gizlendiğini, ancak aslında kurbanların yazdığı kullanıcı adlarını ve şifreleri çalmak için tasarlandıklarını söyledi. Zeebler muhtemelen hile yazılımlarının insanların girişlerini toplamak için klonlanması gibi üçüncü taraf araçlardan bahsediyor, ancak Activision’ın resmi oturum açma tasarımını kullanan kimlik avı şemaları da var.

Sonuç olarak, insanlar ne indirdiklerine dikkat etmeli ve her zaman yazdıkları giriş sayfasının gerçek olup olmadığını iki kez kontrol etmeli.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir