OpenAI, metin istemine dayalı hipergerçekçi sahneler oluşturabilen Sora’yı ilk kez Şubat ayında tanıttı. Şirket, aracı yalnızca görsel sanatçıların, tasarımcıların ve film yapımcılarının kullanımına sundu ancak bu, Sora tarafından oluşturulan bazı videoların X gibi platformlara çıkmasını engellemedi.
Murati, aracı halka sunmanın yanı sıra, OpenAI’in “sonunda” sahneleri daha gerçekçi hale getirme potansiyeline sahip sesi de dahil etmeyi planladığını söyledi. Şirket ayrıca, yapay zeka araçları her zaman doğru görüntüler oluşturmadığından, kullanıcıların Sora’nın ürettiği videolardaki içeriği düzenlemesine de izin vermek istiyor. Murati, Journal’a şunları söyledi: “Bu teknolojiyi, insanların düzenleyip oluşturabileceği bir araç olarak nasıl kullanacağımızı bulmaya çalışıyoruz.“
OpenAI’in Sora’yı eğitmek için hangi verileri kullandığı sorulduğunda, Murati fazla ayrıntıya girmedi ve soruyu geçiştiriyor gibi göründü. Murati, “Kullanılan verilerin ayrıntılarına girmeyeceğim, ancak bunlar kamuya açık veya lisanslı verilerdi” ifadesini kullandı.
Murati ayrıca YouTube, Facebook ve Instagram’daki videoları kullanıp kullanmadığından emin olmadığını söylüyor. Journal’a yalnızca Sora’nın OpenAI’in ortaklığı olan Shutterstock’un içeriğini kullandığını doğruladı.
Murati ayrıca Journal’a Sora’nın gücünün “çok daha pahalı” olduğunu söyledi. OpenAI, aracını; halka sunulana kadar, şirketin yapay zeka metinden resme modeli olan DALL-E ile “benzer maliyetlerle kullanılabilir” hale getirmeye çalışıyor.
2024 başkanlık seçimlerine yaklaşırken, üretken yapay zeka araçlarına ve bunların yanlış bilgi yaratma potansiyeline ilişkin endişeler daha da arttı. Murati, serbest bırakıldığında Sora’nın büyük olasılıkla DALL-E’nin politikalarına benzer şekilde tanınmış kişilerin resimlerini üretemeyeceğini söylüyor.
Videolarda ayrıca onları gerçeğinden ayırmak için bir filigran bulunuyor, ancak filigranlar mükemmel bir çözüm değil.