Techinside Google News
Techinside Google News

Mobil Dönüşüm ve Değişen İş Şekilleri

- Advertisement -

Son 50 yıla bakacak olduğumuzda, tüketicilerin ve insanlığın hayatlarını değiştiren trendlerin, yaklaşık 10 yıllık periyotlarla beraber değiştiğini görüyoruz. Fakat son yıllardaki en büyük değişimi 2000 ve 2007 yıllarında yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.

Hayatımıza giren iPod ile beraber, online müzik satın alma ve yanımızda sürekli taşıyacağımız bir cihaz kavramına iyice alışan tüketiciler, 2007 yıllarında tamamen yenilenen akıllı telefon deneyimi ve sosyal medya deneyimini yaşamaya başladılar. Bu da günümüzü etkileyen en büyük değişim sürecini başlattı.

15-12/17/htc.JPG

iPhone ve Android ile başlayan büyük değişim, herkesi etkiledi

Android ve iOS ile beraber ivmelenen mobil dönüşüm süreci, artık günümüzde verilerin çoğunun mobilden üretildiği bir noktaya geldi. 

:: Android mi iOS mi? Değerlendirme videomuzu buradan izleyebilirsiniz…

Mobil cihazların gelişmiş yetenekleri ve internet özellikleriyle beraber üretilen verinin de inanılmaz derecede arttığını görüyoruz.

İnsanoğlunun 5000 yılda ürettiği veriyi hemen üretiyoruz

2007 yılında 4 Exabyte değerinde tekil veri üretiliyorken, günümüzde her gün 2.5 Exabyte veri üretildiğini hatırlatalım.

Bu rakam, insanoğlunun 5000 yılda ürettiği veriden daha fazla. Son yıllardaki teknolojik gelişmenin, dijitalleşmenin ve mobil dönüşümün hangi boyutlarda olduğunu anlamamız için de çok güzel bir örnek.

15-12/17/gunluk-paylasim.jpg

Devir abone ol devri!

Bir düşünün. Abone olmak! Eskiden ne kadar da önemli bir terimdi. Dergilere, gazetelere abone olunurdu. Akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle beraber, abonelik kavramı da değişmiş durumda.

Günümüzde dergilere artık online abone olabiliyoruz. Hatta online dergi ekosistemine komple aylık abone olup, o ağdaki tüm dergilere de sahip olabiliyorsunuz. Yazımızın başında dediğimiz dijital dönüşümü, basın sektörü de bu şekilde yaşıyor.

Abone olma kavramını, abonelik satan yeni şirketlerin ortaya çıkmış olması da etkiledi. Mobil dönüşüm sürecini hızlandıran ve son kullanıcıyı bünyesine katan en iyi örnek. Artık bir filmi ya da müzik albümünü satın almak yerine, aylık abonelik olunarak tüm müzik ya da filmlere ulaşabilme imkanına erişiyorsunuz. Kısacası artık, aldığımız hizmete abone oluyoruz. 

Artık teknoloji firmaları da kullanıcılarına abonelik sunuyor. Artık kalıcı lisans yerine süreli lisans modeline geçiş yapan Autodesk bunlardan bir tanesi.

:: Autodesk ile yeni süreci konuştuğumuz videoyu buradan izleyebilirsiniz…

Abone olmanın avantajları neler?

Günlük dinlediğimiz müzikler için aylık abone olmadığımızı düşünsenize? Tek tek müzikleri satın almak ya da fiziksel albümleri satın almak ne kadar maaliyetli ve iş sürecini artırıcı olacaktır. 

Kullandıkça öde mantığında ilk satın alma maaliyetlerinin daha düşük olması, başta bulut hizmetleri gibi firmalardan doğrudan hizmet satın alabilme, donanım giderleri gibi ek giderlerin minimuma inmesi, en büyük avantajlar arasındaki yerini alıyor.

Geleceğin yazılımları!

:: Mobil dönüşüm sürecini konuştuğumuz röportaj videomuza buradan ulaşabilirsiniz…

Autodesk Fusion’ı düşünün. Başka bir kıtada bulunan sunucuda çalıştırılan, bulut tabanlı, gelişmiş bir tasarım uygulaması. Kullanmanız için gereken tek şey abone olmak ve tarayıcı çalıştıran bir cihaz ya da mini bilgisayar.

Abone olmanızla beraber, ödemekten kurtulduğunuz masrafları alt atla sıralayalım;

-Güçlü bir iş istasyonu

-Bunu yönetecek bir IT birimi

-Bakım ve onarım, cihaz yenileme masrafları

-Oluşacak ek elektrik sarfiyatı

-Ve çok daha fazlası…

Günümüzün ve geleceğin yazılımlarında, donanım diye bir ihtiyaç ortadan kalıyor. Sadece akıllı bir cihaz ve internet ile en iddialı tasarımları yapabilecek hale geliyorsunuz.

:: Sizce mobil dönüşüm sürecinin geleceği nasıl olacak?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir