OpenAI’nin son yapay zeka hamlesi, ChatGPT’nin global dikkatini üzerine çekiyor. Şirket, ChatGPT’yi sadece düzeltmekle kalmayıp aynı zamanda yeni yapay zeka uygulamalarını keşfetmek için çabalıyor. Bu çabaların başarılı olması durumunda, OpenAI’nin geliştirilmekte olan yapay zeka modelleri, insan girdisi gerektiren karmaşık görevlerde devrim yaratabilir ve daha fazla işi üstlenebilir.
The Information’ın raporuna göre, OpenAI, insanlar tarafından gerçekleştirilen görevleri otomatikleştirmeyi hedefleyen iki farklı türde yapay zeka programı üzerinde çalışıyor. İlk tür yapay zeka modeli, kullanıcının cihazının kontrolünü ele geçirerek karmaşık görevleri otomatikleştirebiliyor. Bu araç örneğin belgelerden elektronik tablolara veri aktarabilir, gider raporlarını doldurabilir veya muhasebe yazılımına veri girişi yapabilir. Bu, cihazın karmaşık görevleri kendi başına gerçekleştirebilmesi anlamına gelerek kullanıcılara zaman kazandırabilir ve iş yükünü azaltabilir.
Yapay Zeka Programının Kullanıcı Onayı Gerektiriyor
Ancak, bu yazılımın konuşlandırılması, kullanıcının onayını gerektirir. Yapay zeka programının faaliyetleri için kullanıcının izni alınmalıdır ve program tarafından kullanılan dosyalar cihazda saklanabilir. OpenAI, bu yapay zeka modelini eğitmek için kişisel verileri kullanmadan önce kullanıcılardan izin almayı taahhüt ediyor. Ayrıca, OpenAI’nin bilgisayar kullanan ajan modellerini çeşitli belge türlerini kullanarak nasıl eğittiği de açıklanmış durumda.*
Web Tabanlı görevleri verimli yapabilen bir diğer yapay zeka modeli
OpenAI, şirketler hakkında kamuya açık verileri toplamak, güzergahlar oluşturmak veya uçak bileti rezervasyonu yapmak gibi çeşitli web tabanlı görevleri daha verimli bir şekilde yerine getirebilecek başka bir yapay zeka modeli üzerinde de çalışıyor. Bu, iş süreçlerini optimize etme potansiyeli taşıyan bir gelişme olarak öne çıkıyor.
Bu yeni yapay zeka ürünlerinin ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir zaman çizelgesi belirtilmemiş olsa da, OpenAI’nin bu alandaki çabaları, yapay zeka teknolojisinin iş dünyasında nasıl bir devrim yaratabileceğine dair heyecanı artırıyor.