Yazılım geliştirme sürecinde işletmelerin ihtiyaçlarının değiştiğini, bu nedenle de başarısız ve etkin olamayan projelerin şirketlere büyük maliyet çıkardığını belirten Xpoda CEO’su Şenol Balo, “No Code ve Low Code özellikleri içerisinde barındıran bir platform olarak, yazılım geliştirme süreçlerini 20 kat daha artırarak, işletmelerin dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandırıyoruz. İşletmelerin değişen ihtiyaçlarına anında yanıt verirken, organik olarak yazılımların gelişmesi ve büyümesini sağlıyoruz” dedi.
“Dijital dönüşümün tek çözümü, No-Code & Low-Code platformlar”
Dijital dönüşümün bir zorunluluk haline gelmesi de yazılım sektörünün mesaisini artırıyor. Yazılım üretiminde kaynakların oldukça kısıtlı, buna karşın talebin bir o kadar yüksek olduğunu söyleyen Şenol Balo, konuya şu sözlerle açıklık getirdi: “Araştırmalar nitelikli yazılımcı ihtiyacının ancak %20’sini karşılayabildiğimizi gösteriyor. Bu da yazılım geliştirme maliyetini artırıyor. Hem yazılım geliştiricilerin azlığı hem de geliştirme sürelerinin uzunluğu, kurumların dijital dönüşüm süreçlerini ertelemelerine sebep oluyor. Kaynakları güçlü olan işletmeler ise ihtiyaç duydukları yazılımlara daha geç ulaşıyor. Bir yazılımcı, 4 yıllık üniversite eğitimi ve 3 yıllık iş tecrübesi ile yetişebiliyor. No-Code & Low-Code bilen bir yazılımcının 1 ay gibi kısa bir sürede 20 kat daha hızlı uygulama geliştirebildiğini düşünürsek, dijital dönüşümün tek çözümünün No-Code & Low-Code platformlar olduğunu söyleyebiliriz.”
KOBİ’ler, büyük ölçekli kurumlar ve start-up’lara yönelik farklı avantajlar sunuyor
KOBİ’ler, büyük ölçekli kurumlar ve start-up’lara yönelik farklı avantajlar sunduklarına dikkat çeken Şenol Balo, “KOBİ’ler özel yazılım ihtiyaçlarını bir Xpoda iş ortağından talep ediyor. İhtiyaçlarıyla %100 örtüşen özel yazılımlar, hızlı ve maliyet etkin bir şekilde Xpoda iş ortakları tarafından geliştiriliyor. Büyük ölçekli kurumlar ise kodlama yapmak yerine IT ekiplerine veya yeni çalışanlarına yönelik Xpoda eğitimleri talep ediyor, yıllar sürecek dönüşüm projelerini aylar içerisinde tamamlayarak kullanıma alıyor. Bu süreçte zamana zaman iş ortakları ile ortak proje geliştirmeleri de mümkün oluyor. Kendi girişimini kurmak isteyen start-up’lar da Xpoda’nın hızlı geliştirme platformu sayesinde fikirlerini hızla yazılıma çevirip piyasaya sunabiliyor, aynı zamanda Xpoda iş ortağı olarak firmaların özel yazılım ihtiyaçlarına da cevap verebiliyor” ifadelerinde bulundu.
Dünyanın yazılım ihtiyacını karşılıyor
Xpoda’nın sektördeki öncü rolüyle dünyanın yazılım ihtiyacını karşıladığını kaydeden Şenol Balo, “Yaklaşık 200 şirkete özel geliştirilmiş, binlerce modül, on binlerce ekran ile birçok sektöre çözüm sunuyoruz. İngiltere, Rusya, Azerbaycan, Yunanistan, Dubai, Fas, Hollanda, Amerika gibi ülkelerde müşterilerimiz bulunuyor. Dünya ölçeğinde edindiğimiz deneyimle Türk yazılım sektörünün küresel yolculuğunu hızlandırıyoruz” diye sözlerine ekledi.