Techinside Google News
Techinside Google News

LastPass, kullanıcı verilerini korumak için şifre gereksinimini artırdı!

Şifre yöneticisi LastPass, kullanıcı verilerini daha iyi korumak için yeni güvenlik önlemleri aldı. İşte detaylar.
- Advertisement -

LastPass, kullanıcı verilerini daha etkili bir şekilde korumak amacıyla alınan yeni güvenlik önlemlerini duyurdu. Artık tüm kullanıcıların daha güçlü bir ana şifre belirlemeleri gerekiyor. LastPass, bu değişikliği, şifrelerin minimum 12 karakter uzunluğunda olması ve en az bir özel karakter, bir sayı ve bir küçük harf içermesi gerektiği şeklinde belirleyerek gerçekleştirdi. yeni özellikle artık güvenlik ölemleri önemli derecede artacak.

şifre uygulaması Bu güncellemeyle birlikte, LastPass kullanıcılarına hesap güvenliğini artırmak amacıyla daha önce belirlenmiş olan 8 karakterlik şifre standartlarından vazgeçmeleri ve yeni, daha güçlü şifreler belirlemeleri konusunda çağrıda bulunulacak. LastPass, şifreleme güvenliğini artırmak için PBKDF2 parola şifreleme yapılandırmasını kullanmaya devam ederken, aynı zamanda minimum 12 karakterlik master şifre ayarını zorunlu hale getirerek kullanıcılarının verilerini daha etkili bir şekilde korumayı hedefliyor.

LastPass

LastPass, kullanıcılarına yönelik bildirimleri aşamalı olarak gönderecek. Öncelikle bireysel kullanıcılar (ücretsiz, premium ve aile planları), ardından kurumsal kullanıcılar bu güvenlik güncellemeleri konusunda bilgilendirilecek. Şirket, güncellenmiş şifre standartlarına geçişin hızlandırılması ve kullanıcı verilerinin daha güvenli hale getirilmesi için kullanıcılarına destek sağlamaya devam edeceğini belirtti. LastPass aynı zamanda, yeni şifrelerin daha önce sızdırılmadığından emin olmak amacıyla veritabanını düzenli olarak kontrol edeceğini vurguladı.

Bu güvenlik önlemleri, NIST tarafından belirlenen minimum şifre uzunluğu standartlarına uyumlu bir şekilde, kullanıcıların dijital varlıklarını daha güvenli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir