Techinside Google News
Techinside Google News

Restoranlarda yeni trend, teknoloji odaklı hizmet

Restoranlarda teknoloji odaklı hizmet konusunda önemli bir rekabet var. Bu rekabette siparişlerden aşçı robotlara kadar birçok teknoloji kullanılıyor.
- Advertisement -

Kasım ayında Cafe X, Tesla’nın ( TSLA )  Berlin’deki Giga fabrikasında kahve yapan robotlarından birinin videosunu retweetledi. Bu yılın başlarında Tustin, Kaliforniya’daki I Can Barbecue Korean Grill, robot garsonlar Fatima, Elizabeth ve Toga’nın müşterileri masalarına getirmek, yiyecekleri bırakmak ve özel günleri kutlamak gibi çeşitli görevleri üstlendiğini söyledi. Restoranlarda teknoloji odaklı hizmetlerle müşteri memnuniyetinde artış hedefleniyor.

Restoranlarda teknoloji odaklı hizmet

Restoranın sahibi John Ozbek, robot garsonları ilk kez Instagram’da Japonya’daki bir restoranda gördü ve “bu fikre hemen aşık oldu çünkü bu deneyimi müşterilerime buraya taşımak istedim” ifadelerini kullandı. Mayıs ayında salata zinciri Sweetgreen, robotlarla çalışan restoran start-up’ı Spyce Kitchen’ı satın aldıktan iki yıl sonra şirketin ilk robotik lokasyonunu Naperville, Illinois’de açtı. Şimdi ise Kaliforniya’daki bir restoran, insan faktörünü, varlığını büyük ölçüde azaltarak ele alıyor.

Pasadena’daki CaliExpress, I, Robot’un etten kemikten müşteriler için yemek hazırlayacağı, dünyanın ilk tamamen yapay zeka destekli restoranı olarak faturalandırılan restoranı açmaya hazırlanıyor. Miso Robotics tarafından üretilen “BurgerBot” ve “Flippy”, hamburger ve patates kızartması yapan şefler. Miso web sitesinde: “Flippy, patates kızartmasından tavuk parçalarına kadar birçok ürünü kızartan, kaliteyi ve tutarlılığı artırmak için insanlarla birlikte çalışan, aynı zamanda restoranlar için önemli, ölçülebilir maliyet tasarrufu sağlayan, çığır açan, akıllı bir ticari mutfak robotu” ifadelerine yer verdi. Geçtiğimiz yıl restoran zinciri Jack-in-the-Box, San Diego’daki lokasyonunda Flippy ürünlerini tanıttı.

Bununla birlikte Flippy sadece hamburger çevirmekle sınırlı değil. Şirket, robotun “çeşitli pişirme tekniklerine ve tariflere uyum sağlayarak onu her türlü mutfak ortamına çok yönlü bir katkı haline getirebileceğini” söyledi.

Müşteriler siparişlerini PopID’nin yüz tanımalı ödeme istasyonları üzerinden verebiliyor. Miso Robotics’in ürün geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Alana Abbitt: “Bu bir Terminatör değil, Transformers değil. Çok dost canlısı, yardımsever bir robot. Güzel robotlar var, Roombas var, evinizde günlük yaşamın çok daha fazla parçası haline gelen şeyler var. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz” diyor. Mutfakta benzer büyüklükteki diğerlerine göre daha küçük bir ekip olacak ve Miso Robotics, Flippy’nin insan personeline tekrarlayan, zaman alıcı ve tehlikeli görevleri yerine getirerek yardımcı olabileceğini, böylece “daha yaratıcı ve karmaşık yönlere odaklanma” konusunda özgür olacaklarını söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir