Techinside Google News
Techinside Google News

Japonya, Rohm ve Toshiba’ya 900 milyon dolarlık sübvansiyon sağlayacak!

Silisyum karbür (SiC) güç yarı iletkenleri son zamanlarda büyük ilgi görüyor ve Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı da bu konunun dışında kalmak istemiyor.
- Advertisement -

Cuma günü yapılan ortak bir duyuruda, iki büyük Japon yonga üreticisi Rohm ve Toshiba, hükümetin yarı yarıya yerli üretimini desteklemek için 902 milyon $ tutarında sübvansiyon ayırdığını açıkladı.

İki şirket, yeni kapasiteye sübvansiyonlar dahil toplam 2,67 milyar $ yatırım yapmayı planlıyor. Yatırımın büyük kısmı (1,99 milyar dolar) Rohm liderliğindeki SiC levha üretimine gidecek. Bu arada Toshiba, daha geleneksel silikon güç çiplerine 684 milyon dolar aktarmayı planlıyor.

Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura‘nın, işbirliğini Japonya’nın yarı iletken lideri konumunu sağlamlaştırmaya yönelik bir adım olarak övdüğü ve hükümetin yerel üretime benzer yatırımlar planlayacağını söylediği bildirildi.

Yerli güç yarı iletken üreticilerinin Japon endüstrisinin uluslararası rekabet gücünü artırmak için birbirleriyle birlikte çalışması çok önemli.” dedi.

SiC yongaları, standart silikonla karşılaştırıldığında daha yüksek voltajlarda daha verimli olma eğiliminde. Sonuç olarak SiC bileşenleri, EV’lerde çokça kullanılan çekiş invertörlerinde ve DC-DC invertörlerinde giderek daha fazla yer buluyor. Bu daha yüksek verimlilik, otomobil üreticileri için ağırlığı azaltabilecek, pil aşınmasını azaltabilecek ve EV menzillerini genişletebilecek zincirleme etkilere sahip.

Bu nedenle ABD, Avrupa ve şimdi de Japonya’daki birçok yonga üreticisi, yurt içi tedariki artırmak için toplu olarak yeni levha fabrikalarına ve Ar-Ge tesislerine milyarlarca dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Bir diğer büyük silisyum karbür bileşen üreticisi olan On Semiconductor, 2023 yılında büyük ölçüde otomotiv pazarına yönelik olmak üzere 800 milyon dolardan fazla SiC yongası sevk ederek geçen yılın gelirinin 4 katını elde etmeyi bekliyor.

Bu arada Bosch, Amerika’daki silisyum karbür tedarik zincirini güçlendirmek için ABD’li çip üreticisi TSI Semiconductor’ı satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın şartları açıklanmasa da Bosch, TSI’nin Roseville kampüsüne yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt etti.

STMicroelectronics ayrıca SiC plaka üretimini kendi bünyesine getirme planlarını da açıkladı ve bu hamlenin on yılın sonuna kadar yıllık 5 milyar dolar gelir elde edeceğini iddia etti.

Ayrıca, elbette tüketici elektroniği çiplerinde yaygın olarak bulunan bir başka güçlü güç yarı teknolojisi olan SiC ve Galyum Nitrürü genişletmek için 1,25 milyar dolarlık finansman sağlayan Kuzey Carolina’lı Wolfspeed var.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir