Techinside Google News
Techinside Google News

En son Güneş enerjisi teknolojileri Solarvizyon Kongresi’nde konuşulacak!

Güneş enerjisinin en kapsamlı ve en dinamik etkinliklerinden biri olan SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi bu yıl 6. kez 11 Aralık 2023’te İstanbul Harbiye Askeri Müze’de düzenlenecek
- Advertisement -

1996 senesinden beri Türkiye’nin güneş enerjisi pazarının en büyük dijital sivil toplum platformu olarak faaliyet gösteren SolarVizyon, bu süreçte yapılması gerekenlerin tümünü her açıdan farklı konu başlıkları altında topladı.

Anasponsorluğunu sürdürülebilirlik yatırımlarını artıran “Rönesans Holding’in” üstlendiği SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi’nin Vizyon Sponsorluğu’nu “Reap Battery” ve “Yeo” üstlendi. Kongre’nin diğer sponsorları ise; “Arçelik”, “Gumgel Group”, “Pomega”, “Ratio”, “Solplanet”, “Oxo Tracker”. Kongre’nin içerik destekçileri ise; “Fichtner” ve “APLUS Enerji” oldu.

Solarvizyon Kongresi

SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi konuşmacıları arasında Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Rönesans Enerji Genel Müdürü Gökhan Gökdoğan ve YEO Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Dr. Alper Baykut, APLUS Enerji Kurucu Ortağı Ozan Korkmaz, Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, Fichtner Türkiye PV Team Türkiye Başkanı Veli Nişancı, Astronergy Genel Müdür Yardımcısı Başar Yılmaz, İnfo Yatırım Araştırma Departmanı Uzman Analisti İbrahim Şişman, IQB Solutions Kurucu Ortağı Abdülkadir Karaduman, ISOTEC Solar Montaj Sistemleri Kurucusu Erkan Öztürk, Ember Bölge Lideri Ufuk Alparslan, Yeşil Büyüme CEO’su İlyas Gülenç, YEO Teknoloji Ar-Ge Müdürü Barış Arıcı yer alıyor.

SolarVizyon Kurucusu Ateş Uğurel, “Solarvizyon Güneş Enerjisi Kongresi’ne güneşten elektrik üretmek isteyen tüm yatırımcılar, elektrikli ulaşım ve enerji depolama sektörü oyuncuları ile enerji sektörünün hızlı dönüşümündeki tehditleri-fırsatları, yeni iş modellerini yakından tanımak isteyen kurumların üst düzey temsilcileri katılacak. Bir başka önemli gelişme de artık güneş enerjisine elektrikli ulaşım ve enerji depolama sektörlerinin de entegre olması. Dolayısı ile bu iki önemli konu başlığı da gündemimizde olacak. Ağırlıklı olarak bu temalar kapsamında yaparak sorunlara çözüm üretmek, güneş enerjisini tabana yaymak için yapılması gerekenleri değerli uzman konuşmacılarımızla tartışacağız. Güneş enerjisi şu anda hem elektrik fatura maliyetlerini düşürmek hem de iklim krizine dur demek için en önemli araçlarımızdan biri. Son bir senede gerçekleşen düşüş ile birlikte artık güneş panelleri de rekor ucuz fiyatlara geldi. Aynı zamanda sınırda karbon düzenleme mekanizmalarının da gündemin önemli bir maddesi haline geldiği şu günlerde, Türkiye’nin ihracatçıları da ek vergilerden kurtulmak için yüzünü güneşe dönecek. Bu sebeple Solarvizyon Kongresi etkinliğimize özellikle sanayicilerimiz başta olmak üzere, kendi elektriğini kendi üretmek isteyen kurumsal ve bireysel elektrik tüketicilerini çağırıyoruz” diye konuştu.

2035 hedefimiz 53 GW

Solarvizyon Kongresi

Dünyada güneş enerjisi santrali (GES) kurulu gücünün ilk defa 2022 yazında 1 TW değerine ulaştığına dikkat çeken Ateş Uğurel, “2025 senesinin sonunda ise 2 TW değerine ulaşacağız. Dünyada artık her yeni kurulan elektrik üretim santrallerinin önemli bölümünü güneş santralleri oluşturuyor. Amerika ve Avrupa’nın son senelerde çıkardığı büyük teşvik mevzuatları ile güneşe olan talebin 2-3 kat artacağı öngörülüyor. Ülkemizde de GES kurulu gücü Kasım 2023’te 11 GW değerine ulaştı. 2035 hedefimiz ise tam 53 GW. Bu hedefe ulaşmak için çok farklı segmentler içinde artan bir tempoda yeni santral kurulumlarını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Güneş enerjisi sektöründe oyun yeni başlıyor bile diyebiliriz. “SolarVizyon” olarak güneş enerjisi sektöründeki problemleri anlamak, paylaşmak ve çözmek için çalışıyoruz. En temel amacımız güneş enerjisini tabana yayarak, her bir vatandaşın bir güneş enerjisi yatırımcısı olarak, ucuz ve temiz elektrik üretmesini sağlamak. Günümüzde bu aynı zamanda tüm şahıs ve kurumlar için bir anayasal hak olmalı.” dedi.

Solarvizyon Kongresi fuaye alanında etkinlik sponsorlarının kendilerini tanıtabilecekleri networking alanı olacak ve sponsorlarımız bu alanlara örümcek stantlar yerleştirebilecek. Katılımcılar ve şirketler arasında ikili görüşmeler yapılma imkânı sunulacak. Enerji sektöründen ve kamudan önemli temsilciler moderatör ve konuşmacı olarak yer alacak.

Solarvizyon Kongresi’nde Öne Çıkacak Gündem Maddeleri

  • Yatırımcıların satın alma öncesi dikkat etmesi gereken unsurlar
  • Türkiye Çatı GES potansiyeli
  • Alternatif Finans Yöntemleri
  • Güneş Panelinde Kalite Faktörü
  • Mesken GES Uygulamaları
  • Depolamalı GES Fizibilitesi
  • Elektrikli Araçlar ve Güneş Enerjisi
  • Tarım, Hayvancılık ve Güneş Enerjisi
  • Barajlar üzerine kurulacak yüzerGES’ler
  • Arazide yaşanan problemler
  • Yatırım analizi ve fizibiliteleri
  • İhracat, yurtdışı yatırım imkanları

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir