Techinside Google News
Techinside Google News

YouTube üretken yapay zeka bilgisini zorunlu yapacak!

İçerik oluşturucular için YouTube üretken yapay zeka bilgisini zorunlu hale getiriyor. Yayıncılar, yapay zeka kullanıp kullanmadığını bildirecek.
- Advertisement -

YouTube, içerik oluşturucuların üretken yapay zeka kullanımını açıklamasını zorunlu tutacak. YouTube, içerik üreticilerin gerçekçi görünen videolar oluşturmak için üretken yapay zekayı kullanıp kullanmadıklarını açıklama zorunluluğu da dahil olmak üzere yapay zeka içeriği için yeni kurallar getiriyor.

Yapay zeka ile ilgili bir dizi politika güncellemesinin özetlendiği bir blog yazısında “değiştirilmiş veya sentetik” videolar oluşturmak için yapay zeka araçlarını kullanıp kullanmadıklarını açıklamayan içerik oluşturucuların, içeriklerinin kaldırılması veya platformdan askıya alınması da dahil olmak üzere cezalarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

YouTube üretken yapay zeka içerikleri sınıflandıracak

Ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcıları Jennifer Flannery O’Connor ve Emily Moxley: “Üretken yapay zeka, YouTube’da yaratıcılığın kilidini açma ve platformumuzdaki izleyicilerin ve içerik oluşturucuların deneyimini dönüştürme potansiyeline sahip. Ancak aynı derecede önemli olan, bu fırsatların YouTube topluluğunu koruma sorumluluğumuzla dengelenmesi gerektiği” dedi.

Kısıtlamalar, YouTube’un ana şirketi Google’ın Eylül ayında açıkladığı, YouTube ve yapay zeka kullanan diğer Google platformlarındaki siyasi reklamların belirgin bir uyarı etiketiyle birlikte sunulmasını zorunlu kılan kuralları genişletiyor. Gelecek yıldan itibaren yürürlüğe girecek olan en son değişiklikler kapsamında, YouTuber’lar, örneğin hiç gerçekleşmemiş bir olayı gerçekçi bir şekilde tasvir eden veya birisinin yapmadığı bir şeyi söylediğini veya yaptığını gösteren, yapay zeka tarafından oluşturulan videolar yayınlayıp yayınlamadıklarını belirtmek için yeni seçeneklere sahip olacak. O’Connor ve Moxley: “Bu özellikle içeriğin seçimler, devam eden çatışmalar ve kamu sağlığı krizleri veya kamu görevlileri gibi hassas konuları tartıştığı durumlarda önemli” dedi.

İzleyiciler, hassas konularla ilgili olarak YouTube video oynatıcısında öne çıkanlar da dahil olmak üzere etiketli değiştirilmiş videolar konusunda uyarılacak. Platform aynı zamanda kendi kurallarını çiğneyen içeriğin kökünü kazımak için yapay zekayı kullanıyor. Şirket, teknolojinin “yeni istismar biçimlerinin” daha hızlı tespit edilmesine yardımcı olduğunu söyledi. YouTube’un gizlilik şikayeti süreci, yüzü veya sesi de dahil olmak üzere kimliği belirlenebilir bir kişiyi simüle eden, yapay zeka tarafından oluşturulan bir videonun kaldırılmasına yönelik taleplere izin verecek şekilde güncellenecek. Plak şirketleri veya dağıtımcılar gibi YouTube müzik iş ortakları, “bir sanatçının benzersiz şarkı söyleme veya rap sesini taklit eden” yapay zeka tarafından oluşturulan müzik içeriğinin kaldırılmasını talep edebilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir