Techinside Google News
Techinside Google News

Bitcoin kaç yılında çıktı?

Bitcoin günümüz kripto para piyasasının en değerli para birimi olmaya devam ediyor. Peki Bitcoin kaç yılında çıktı?
- Advertisement -

Bitcoin, herhangi bir kişinin, grubun veya kuruluşun kontrolü dışında para ve ödeme şekli olarak hareket ediyor. Böylece finansal işlemlerde üçüncü tarafların katılımı ihtiyacını ortadan kaldıran bir kripto para birimi, sanal bir para birimi diyebiliriz. İşlemleri doğrulamak için blockchain madencilerine veriliyor ve çeşitli borsalardan satın alınabiliyor.

Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto adını kullanan anonim bir geliştirici veya geliştirici grubu tarafından halka tanıtıldı. O zamandan beri dünyanın en bilinen kripto para birimi oldu. Popülaritesi diğer birçok kripto para biriminin geliştirilmesine ilham kaynağı oldu. Bu rakipler ya onu bir ödeme sistemi olarak değiştirmeye çalışıyor. Bununla birlikte diğer blok zincirlerinde ve yeni ortaya çıkan finansal teknolojilerde fayda veya güvenlik belirteçleri olarak kullanılıyor.

Bitcoin kaç yılında çıktı ve tarihi ilerleyişi nasıl oldu?

2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para birimi. Fiat para birimleri aksine, blockchain defter sistemiyle oluşuyor, dağıtılıyor, ticareti yapılıyor ve saklanıyor. Bitcoin ve defteri, aynı zamanda sistemi güvence altına alan ve işlemleri doğrulayan iş kanıtı (PoW) mutabakatı ile güvence altına alınıyor. Bitcoin çeşitli kripto para borsaları aracılığıyla satın alınabiliyor. Bitcoin’in değer saklama aracı olarak geçmişi çalkantılı oldu. Nispeten kısa ömrü boyunca birçok yükseliş ve düşüş döngüsünden geçti. Ağustos 2008’de Bitcoin.org alan adı tescil aldı. En azından bugün bu alan adı WhoisGuard korumalı. Yani onu kaydeden kişinin kimliği kamuya açık değil. 3 Ocak 2009’da ilk Bitcoin bloğu çıktı.

Bitcoin, bir dijital para birimi biçimi anlamında karmaşık değil. Örneğin, bir bitcoin’iniz varsa, bitcoinin daha küçük kısımlarını mal veya hizmet ödemesi olarak göndermek için kripto para birimi cüzdanınızı kullanabilirsiniz. Ancak nasıl çalıştığını anlamaya çalıştığınızda çok karmaşık hale geliyor. Kripto para birimleri bir blok zincirinin ve ona güç sağlamak için gereken ağın bir parçası. Blockchain, verileri depolayan, paylaşan bir veritabanı olan dağıtık bir defter. Blok zincir içindeki veriler şifreleme yöntemleriyle korunabiliyor. Blockchain üzerinde bir işlem gerçekleştiğinde, bloktaki bilgiler yeni verilerle birlikte yeni bir bloğa kopyalanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir