Techinside Google News
Techinside Google News

Microsoft yapay zeka kullanan sistemleri Güvenli Gelecek Girişimi ile koruyacak

Microsoft Güvenli Gelecek Girişimi için stratejisini belirli bir temele oturtuyor. Bu temelde ise elbette yapay zeka yer alıyor.
- Advertisement -

Microsoft’un Güvenli Gelecek Girişimi yapay zekayı güvenlik stratejisinin merkezine koyuyor. Güvenli Gelecek Girişimi, yapay zekayı daha karmaşık saldırılara karşı savunmada merkezi hale getirecek. Microsoft, artan tehditler ve yapay zeka destekli siber saldırı olasılığı karşısında güvenlik mühendisliğini ilerletmek için yeni bir programın başlatıldığını duyurdu.

Güvenli Gelecek Girişimi, Microsoft’un güvenlik yeteneklerini güçlendirmeye ve müşterileri artan tehditlere karşı desteklemeye yönelik ortak çabasının bir parçasını oluşturuyor.

Microsoft Güvenli Gelecek Girişimi

Duyuru kapsamında Microsoft, kendi dahili siber güvenlik uygulamalarını desteklemek için yeni yapay zeka destekli araçlar sunmayı planladığını ve daha güvenli, sağlam ürün ve hizmetler sunmaya yoğun bir şekilde odaklandığını söyledi. Yeni programı duyuran bir blog yazısında Microsoft başkanı ve başkan yardımcısı Brad Smith, Microsoft Tehdit Analiz Merkezi’nin (MTAC) siber tehditleri tespit etmek ve analiz etmek ve şirketin tehdit istihbaratı düzeylerini iyileştirmek için gelişmiş yapay zeka sistemleri uygulamayı planladığını söyledi.

Smith, bu yeteneklerin aynı zamanda güvenlik teknolojileri aracılığıyla tüm Microsoft müşterilerinin kullanımına sunulacağını da sözlerine ekledi. Smith , yapay zekanın aynı zamanda Microsoft’un Güvenlik Yardımcı Pilotu aracılığıyla siber saldırıları “makine hızında” etkisiz hale getirmeye yardımcı olmak için de kullanılacağını söyledi.  Üretken yapay zeka asistanı, günlük operasyonlarda güvenlik uygulayıcılarını desteklemek için geniş bir dil modelini (LLM) güvenliğe özgü bir modelle birleştiriyor.

Copilot , piyasaya sürülmesinin ardından   güvenlik uygulayıcıları için potansiyel olarak çığır açıcı bir araç olarak selamlandı ve endüstri paydaşları onu ‘oyun değiştirici’ olarak tanımladı. Smith: “Saldırıların hızı, ölçeği ve karmaşıklığı, kuruluşların saldırıları önlemesini ve engellemesini zorlaştıran bir asimetri yaratıyor. Microsoft’un Security Copilot’u, büyük bir dil modelini, Microsoft’un tehdit istihbaratından çeşitli beceri ve öngörülere sahip, güvenliğe özgü bir modelle birleştiriyor” dedi.

Smith’e göre Microsoft ayrıca yazılım mühendisliğindeki ilerlemeleri hızlandırmaya da yoğun bir şekilde odaklanmayı planlıyor. Bu, şirketin yazılımını nasıl geliştirdiğini bilgilendirmek için yapay zekanın kullanılmasını içerecek. Güvenlik Geliştirme Yaşam Döngüsünün, sistemlerini ve hizmetlerini geliştirirken, test ederken, dağıtırken ve çalıştırırken en son güvenlik önlemlerini sürekli olarak entegre edecek ‘dinamik SDL’ye veya dSDL’ye evrildiğini duyurdu. Microsoft’un iki katına çıkan güvenlik çabalarının büyük bir kısmı, güvenlik açığı yanıtlarının ve güvenlik güncellemelerinin hızını önemli ölçüde artırmak olacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir