Techinside Google News
Techinside Google News

2015’te 250 milyon e-fatura kesilecek

Vergi Usul Kanunu'nda, e-defter, e-fatura gibi uygulamalardan daha etkin şekilde faydalanmak ve benzer uygulamalar geliştirmek amacıyla birçok madde, elektronik yöntem ve uygulamalara imkan sağlayacak şekilde yeniden yazıldı.
- Advertisement -

e-faturaE-işletmeler, e-defter, e-fatura gibi uygulamalardan yararlanarak, maliyetlerini düşürüyor, vergi işlemlerini ve kayıtlarını dijital ortam da tutarak büyük tasarruf sağlıyorlar.

Maliye Bakanlığı raporuna göre 2015’te e-fatura ve e-arşiv ile sistemde 250 milyon elektronik fatura dolaşacak. 250 milyon e-fatura, şirketlerin ekonomisine 500 milyon liraya yakın tasarruf olarak geri dönecek. Zorunluluk kapsamında olmamasına karşın dileyen mükellefler de gerekli teknik altyapıyı kurmak ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan izin almak kaydıyla diledikleri zaman e-defter ve/veya e-fatura uygulamasına geçebiliyorlar. İşletmeler, maliye otoritesince getirilen zorunluluk kapsamında olup olmadıklarına bakmaksızın önemli maliyet avantajları sağlaması nedeniyle e-fatura, e-defter uygulamasına geçmeye gönüllü olacaklar

BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman da, işletmelerin e-işletmeye dönüşüm aşamalarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu detayların altını çizdi: “Dijitalleşme, içinde yaşadığımız dünyanın kurallarını hızla değiştiriyor. Bu hızlı değişime uyum sağlayanlar yaşamaya ve ilerlemeye devam ederken, dijitalleşme sürecinin gerisinde kalanlar elenmeye veya gerilerde kalmaya mahkûm oluyor. Dijitalleşmenin getirdiği yeni araçlardan biri de e-Fatura. e-Fatura ondan yararlanmayı bilen işletmelere büyük değer katacak. Vergi kaybını önlemek için uygulamaya konulan e-faturanın ilk senesinde entegratör hizmeti veren BimSA’nın sunduğu Edoksis yazılımı ile 2014 yılında toplam 3.100.000 adet e-fatura kesildi. E-fatura’ya geçiş yapan 20 bin şirkette, aylık 10 milyona yakın fatura ele alınıyor.”

Vergi sisteminin elektronik sürecinin geliştirilmesi ve günümüz koşullarına daha duyarlı hale getirilmesinin zaruri bir hal aldığına dikkat çeken BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “Dijitalleşme çağında doğru yazılımlarla kayıtların elektronik ortamda tutulması ve aktarılması ile işletmeler zamandan ve işletme giderlerinden tasarruf ediyorlar. Dijital arşivleme (e-arşiv) sayesinde dosyaların arasında kaybolmuyorlar, istedikleri zaman eski faturalarınıza çok rahat ulaşabiliyorlar. Hızla değişen ekonomik hayata daha hızlı adapte olmayı sağlayacak olan bu düzenlemelerle etkin bir mali kontrol de sağlanabiliyor” diye ekledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir