6G muhtemelen 5G’den 100 kat daha hızlı olacak. Ancak faydaları hızdan çok daha öte. 6G, cihazlar, tüketiciler ve çevreleyen ortam arasında anında iletişim sağlayan tamamen entegre bir sistem olacak. 5G ve 6G destekli teknolojiler, şirketlerin bilgileri işleme, karar alma ve çalışanları eğitme biçimini dönüştürecek.
5G ve 6G arasındaki farklar
Bu yeni teknoloji heyecan verici ve yenilikçi kullanım örneklerine ve büyük sosyal değişimlere yol açacak. Aynı zamanda yeni zorluklar da ortaya çıkaracak. Yaygın 6G nasıl olacak ve bu teknoloji uygulamaya girdiğinde hangi büyük güncellemeleri deneyimleyeceğiz? 5G ve 6G dikkate alındığında, yeniliklerin sosyal yaşama etkisi büyük olacaktır.
Öncelikle, 6G metaverse’i ateşleyecek. Metaverse, günümüzde BT çevrelerinde oldukça popüler bir kelime. Ancak 5G bile gerçek zamanlı, işlenmiş, özel 3B dünyalar için gereken bant genişliğini sağlayamıyor. Bununla birlikte 6G, bu hızı ve bant genişliğini sağlayacak. Teknoloji devlerinin sürükleyici, kalıcı, tamamen entegre bir sanal metaverse yaratmasını sağlayacak. Ek olarak, 6G teknolojisi piyasada daha da geniş bir akıllı cihaz yelpazesine yol açacaktır. Toplumumuzda veri toplayabilen ve iletebilen internete bağlı çok daha fazla cihaz olacak.
2D Zoom veya Teams toplantılarında saatler harcamak yerine, avatarlarımızın “gerçek” göz teması kuracağı 3D dijital alanlarda buluşacağız. Gruplar halinde gerçek zamanlı olarak beden dili ifade edebileceğiz. 5G ve 6G teknolojilerinin birleşimiyle, birebir bir toplantı yapmamız gerekirse, tüm katılımcıları değiştirebilir ve bağlanmak için sessiz bir sanal alan bulabiliriz. Bir ürünü denemek isterseniz, dijital bir ikize “uçabilir” veya “ışınlanabilir” ve oradan deneyimleyebilirsiniz.
6G teknolojisiyle şirketler, ekipler arası bilgi transferi için sürükleyici VR ve AR eğitim deneyimleri sağlayacka. 5G ve 6G beraberinde gelen bu teknoloji, havacılık ve mühendislik konglomerası Honeywell gibi şirketlerin eğitim çabalarını iyileştirmede büyük rol oynayacak. Şirket, yeni işe alınanları karma gerçeklik başlıkları ile donatıyor. Diğer çalışanların yaptığı işi “görmelerini” sağlıyor. Yeni işe alınanlar görevleri taklit ettikçe, öğrenirken onlara rehberlik eden bilgileri üst üste bindiriyor.