Techinside Google News
Techinside Google News

Lityum-iyon pillerin rakibi piyasaya çıktı!

18650 Potasyum-iyon pili artık resmi olarak piyasaya çıktı. Mevcut cihazlarda ve uygulamalarda kullanımıyla bir ilk oldu.
- Advertisement -

Dünyanın ilk 18650 Potasyum-iyon pili piyasaya çıktı, lityum hücrelerin yerini alabilir. En yaygın kullanılan ve tasarlanan hücre formatı olan 18650 formatı, mevcut cihazlar ve uygulamalarla uyumluluk sağlıyor.

18650 Potasyum-iyon pili

Group1, kayda değer bir gelişmeyle, yaygın olarak kullanılan 18650 silindirik form faktörü içinde tasarlanan dünyanın ilk Potasyum-iyon pilini piyasaya sürdü. Group1 İcra Kurulu Başkanı Alexander Girau, “Dünyanın ilk 18650 Potasyum-iyon pilini tanıtmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. 18650 potasyum-iyon pil, daha yaygın olan lityum iyonlarının aksine, şarj taşıyıcısı olarak potasyum iyonlarını kullanan bir şarj edilebilir pil kategorisini temsil ediyor.

Bu pil türü, 18 mm çap ve 65 mm uzunluk ile yaygın olarak kullanılan 18650 lityum-iyon pil ile aynı form faktörüne sahip. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Beyond Lithium Konferansı’nda tanıtılan bu gelişme, geleneksel lityum-iyon pillerin yerine sürdürülebilir ve ekonomik olarak uygulanabilir yeni bir çağ başlatma potansiyeline sahip.

Yeni geliştirilen Potasyum-iyon bataryanın özellikle dikkate değer bir özelliği etkileyici performansı. Kapsamlı testler, bataryanın sadece ön beklentileri karşılamakla kalmayıp aştığını da gösterdi. Batarya, kapasitesinde kayda değer bir düşüş olmadan önce çok sayıda şarj ve deşarj döngüsüne dayanma kabiliyetini gösteren olağanüstü döngü ömrü sergiledi.

Bu özellik, akünün uzun ömürlülüğünün kritik öneme sahip olduğu elektrikli araçlar da dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için hayati önem taşımakta. Ayrıca, Potasyum-iyon batarya güçlü deşarj performansı sergileyerek gerektiğinde etkili bir şekilde güç sağlama kapasitesini garanti ediyor. Akü 3,7V nominal voltajda çalışır, böylece çağdaş elektronik cihazlar ve sistemlerle uyumluluğu garanti ediyor. Bu yüksek enerji yoğunluğu, bataryanın kütlesine oranla önemli miktarda enerji depolayabildiğini göstermektedir. Şirket, “üstün çevrim ömrü ve mükemmel deşarj kabiliyeti” sunduğunu belirtti.

Bu da Potasyum-iyon bataryayı elektrikli araçlar ve taşınabilir elektronik cihazlar gibi yüksek performanslı mobilite uygulamaları için uygun bir alternatif haline getiriyor. Pilin 18650 formatında üretilmesi kararının stratejik bir karar olması da ilginç. En yaygın kullanılan ve tasarlanan hücre formatı olan 18650, Potasyum-iyon pilin mevcut cihazlara ve uygulamalara sorunsuz bir şekilde entegre edilebilmesini sağlayarak maliyetli yeniden tasarım ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir