The Guardian’da yer alan habere göre Braigo Labs adını verdiği ve daha sonra destek gören startup’ı sayesinde adını duyuran Banarjee, Silikon Vadisi’nin de ilgisini çekti. Kimliğini gizli tutmayı tercih eden birden fazla yatırımcı, Banerjee’ye destek oldu ve pazar için beklenmedik bir yola girilmesini sağladı. Masaüstü yazıcı için 2 bin dolar yerine sadece 350 dolar harcayarak üretim yapmak isteyen Banerjee, görme engelliler için tablet ve dizüstü bilgisayar çözümleri de yaratmak istiyor.
Henüz anlaşma imzalamak ve çekler ile haşır neşir olmak için çok genç olan Shubham Banerjee’ye bu konularda anne ve babası destek oluyor. Fikrin doğmasında ebeveynlerin de imzası var. Okulun fen projesi için sorular soran genç, anne ve babasından “Google’da ara!” gibi bir tepki alıyor ve keşif yolu açılmış oluyor.
Lego Mindstorms EV3 kit robotik lego parçalarını kullanan genç isim, önce bölge yarışmasını kazanmış ve kısa süre içerisinde yerel bir üne kavuşmuş. Gencin Intel’de çalışan babası ise Braigo Labs için 35 bin dolar destek sağlamış. Bu arada hazır üretim bir yazıcı ile yeni 2.0 modelinin geliştirilme sürecine başlayan Shubham, elektronik metinleri Braille formatına dönüştürmek için Intel çiplerinden birini kullanıyor.
Intel yöneticilerinden de yatırım alan aile, dışarıdan başka mühendisler kiralayarak onların da projeye katılmasını sağlamış. Bu yaz mevsiminde üçüncü sürümü tamamlamayı planlayan Barenjee, 25 ayrı cihazı farklı görme engelliler kurumuna vermeyi planlıyor. Okuluna devam eden Shubham, derslerden sonra ise yatırımcıları ile görüşüyor.